Video: Vi søger deltagere til FLORA
Frem til og med januar 2020 søger vi patienter med psoriasisgigt, der har lyst til at deltage i forskningsprojektet FLORA. I forsøget afprøves fæces-transplantation (overførsel med tarmbakterier) som en mulig ny behandling. I videoen ovenfor fortæller forskerholdet om projektet, og en tidligere deltager og donor fortæller om, hvorfor de valgte at være med i forsøget. Du kan læse den detaljeret FLORA forsøgsbeskrivelse samt krav til potentielle deltagere her.
 
FLORA er udtaget til konkurrencen "Et sundere Syddanmark"
I 2019 repræsenterer forsknngsprojektet FLORA Odense Universitetshospital i forskningskonkurrencen om borgernes gunst og 1 million kroner. I alt er fem projekter udvalgt - ét fra hvert af Region Syddanmarks fem sygehuse. "Et sundere Syddanmark" afvikles i samarbejde med Region Syddanmark, Syddansk Universitet, TV 2/Fyn, TV SYD og regionens fem sygehuse. SMS-afstemningen finder sted fra den 20. september og afsluttes med et finaleshow den 2. oktober. Følg med her på siden til september - eller tag et smugkig her.
 
Hvad siger patienter med gigt til at deltage i et forsøg med fæces-transplantation?
Læs om FLORA interviewundersøgelsen her
Video: Kan fæces-transplantation anvendes i behandlingen af gigt?
I videoen fortæller overlæge og professor Torkell Ellingsen og læge og ph.d.-studerende Maja Skov Kragsnæs begge fra gigtafdelingen på Odense Universitetshospital samt overlæge og professor Jens Kjeldsen fra afdelingen for medicinske mavetarmsygdomme på Odense Universitetshospital om tarmens mulige rolle ved gigtsygdomme, om forskningsprojektet FLORA, og hvad fæces-transplantation (overførsel med tarmbakterier) er for en procedure.